Norsk firma revolusjonerer breddeidretten

Med et enkelt oppsett har Joymo endret måten vi følger idrett. Slik skaffer du inntekter og skaper blest om din klubb samtidig.

Med Joymo kan du enkelt filme og livestreame arrangementer og treninger, lagre innhold og selge streamingtilgang til fans.

Dermed har klubbene i dag økt mulighet til å enkelt sørge for tre ting: Inntektsøkning, spillerutvikling og videotilgang til idrettsarrangementet når som helst.

På en helt egen plattform.

– Livestream har gitt oss muligheten til å vise frem vår idrett på en positiv måte. Den gir fans, familie og andre muligheten til å følge med selv om de ikke er i hallen, smiler Wiggo A. Braathen, daglig leder i Lillehammer Faaberg Håndball.

Han forteller at klubben fattet interesse for tjenesten da de så at interessen for å følge med på håndballforbundets tekstoppdateringer under de yngres kamper var stor. Og, som Braathen sier, håndball er bedre med bilde.

I dag har klubben tjent 120.000 kroner som en følge av streaming via Joymo.

Trykk her for å komme i gang!

Wiggo A. Braathen er veldig fornøyd med at håndballkampene til LFH09 kan livestreames gjennom Joymo. Foto: Hans Bjørner Doseth

– Vi har begynt å tjene penger på stream gjennom pay per view og streaming-sesongkort. I tillegg har vi hatt en stor inntektsøkning gjennom gulvreklame i hallene. Her har vi solgt mange sponsorplakater til lokale bedrifter som blir synliggjort på en flott måte gjennom god kvalitet på filmene, forteller Braathen.

– Det er også en kjempefin tjeneste for dem som ikke får vært i hallen. De kan se sine barn, barnebarn og så videre drive med idretten sin.

Økonomi og synlighet er også blant grunnene til at Norges Idrettsforbund og Joymo inngikk en avtale i fjor høst.

– [Joymo er en] ­brukervennlig strømmetjeneste som vi håper flere klubber, idrettslag og særforbund ønsker å benytte seg av. Anvendelse av moderne teknologi, som gjør våre idrettsarrangementer tilgjengelige for flere, vil bidra til økt synlighet, rekruttering og økte inntekter til norsk idrett, sa generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Karen Kvalevåg, da avtalen var klar.

Generalsekretær Karen Kvalevåg og daglig leder Michael Emery har signert en ny rammeavtale om bruk av strømmetjenester. Foto: NIF

Det er raskt og enkelt å sette opp en stream gjennom Joymo. Etter at du har bestilt produktet, kan du enten streame gjennom Joymos egne app, som du laster ned på din smarttelefon eller ditt nettbrett, eller gjennom Joymos fastmonterte kamera – som kan stå helt ubemannet.

 Se flere bilder av det revolusjonerende kamerasystemet her.

Alt er også trygt. Klubben kontrollerer selv hvilke kamper som skal være tilgjengelig for alle – og eventuelt hvem kampene skal deles med. Hos Joymo får du kontroll på alt innholdet selv, uten å gi fra deg rettighetene til videoen. Og, du får alt på en plattform.

Streams blir liggende i et videotorg (/ som VOD) etter endt idrettsarrangement, slik at klubb og supportere kan se alt flere ganger – og med ubegrenset tilgang kan man på en engasjerende måte motivere utøverne til utvikling. 

Både spillere, trenere og supportere har stor glede av at GIF Fighters benytter seg av livestreaming gjennom Joymo.

– Ja, dette er til stor hjelp for både trenere og spillere, og vi bruker dette aktivt under og etter trening, sier Tor Anders Dalland, Joymo-ansvarlig i Gjelleråsen IF Fighters Innebandy.

– I forbindelse med stream av kamper så har det bare vært positivt. Flere av mine trenere har digitalt sesongkort og kan se på kampene til lagene de trener i etterkant, supplerer Braathen.

Det å sette opp en livestream er lett og oversiktlig, ifølge Dalland. Alt kan settes opp i forkant – og innebandyentusiasten tror, som sin håndballkollega, at tilbudet gir en interesseøkning for sporten.

– Løsningen vi har fått gjennom Joymo gir oss mulighet til å få frem sporten vi elsker. Vi kan livestreame kamper på alle nivåer og tjene penger på det. Det er genialt!

Nysgjerrig på å vite mer?